Kontakt

Zveza diatonične harmonike Slovenije
ZDHS
Mestni trg 4
3310 Žalec

Klemen Rošer, predsednik ZDHS 
[m] +386 31 428 118
[e] info@zdhs.si

www.zdhs.si

Facebook

ANONIM.CO

Vzdevek 
Vsebina 
    

JAKA PLEVNIK, državni prvak v igranju na diatonično harmoniko 2019!

V nedeljo, 7.4.2019, je v Domu kulture Velenje potekalo 5. Državno prvenstvo v igranju na diatonično harmoniko, katerega organizira Zveza diatonične harmonike Slovenije. Organizatorji so po štiri letnih izkušnjah nadgradili organizacijo tekmovanja v več pogledih, kar je bilo po zelo pozitivnem vzdušju in velikem zadovoljstvu obiskovalcev moč čutiti vse do poslovilne besede na odru. 

Po treh predizborih, katera so v preteklih mesecih potekala v Senožečah, Škofji Loki ter v Novi Cerkvi se je na državno prvenstvo uspelo uvrstiti 40 harmonikarjev solistov in 5 komornih zasedb z diatonično harmoniko.

Šest člansko strokovno žirijo so sestavljali Janez Fabijan, Toni Sotošek, Rok Sitar, Franci Kolar ter gosta iz tujine, Gottfried Hubmann in predsednik avstrijske zveze diatonične harmonike (HVÖ), Werner Weibert. Žirija je ocenjevala vse pomembne glasbene kriterije (muzikalnost, tehnična izvedba, točnost igranja, interpretacija, ritmično podajanje ter celostni nastop tekmovalca) in podelila bronasta, srebrna ter zlata priznanja, najboljši v starostnih skupinah pa so prejeli nagrade za 1. mesta ter se uvrstili v finalni del.

V finalnem delu so zaigrali še enkrat in se potegovali za naslov absolutnega državnega prvaka v igranju na diatonično harmoniko 2019. V finalu so se tako pomerili Jakob Tojnko (starostna skupina 1.a), Danaja Grebenc (starostna skupina 1.b), Tina Kalajžič (starostna skupina 1.c), Luka Mlakar (starostna skupina 2), Jaka Plevnik (starostna skupina 3) ter Stane Makovec (starostna skupina 4).

Vsi finalisti so na odru blesteli, igrali odlično, a najbolj je strokovno žirijo prepričal JAKA PLEVNIK, ki je tako postal absolutni zmagovalec letošnjega državnega prvenstva. Na svečani podelitvi so nastopili častni govorniki, gospa Darinka Mravljak (podžupanja mestne občine Velenje), gospod Toni Sotošek (predsednik strokovne žirije tekmovanja), gospod Alojz Peterle (poslanec evropskega parlamenta) ter predsednik Zveze diatonične harmonike Slovenije, gospod Klemen Rošer.

Več fotografij sledi!

ZDHS, Mestni trg 4, 3310 Žalec | +386 31 640 485 | info@zdhs.si

ZDHS - Zveza diatonične harmonike Slovenije © 2014-2016. Vse pravice pridržane.